Hydrocortison

 73,05

Hydrocortison is een generiek geneesmiddel dat gebruikt kan worden voor de behandeling van de symptomen van huidaandoeningen zoals psoriasis. Dit geneesmiddel wordt gemaakt door Actavis. Dit product remt de immuunrespons van het lichaam op de prikkels die voor een opleving van de psoriasissymptomen zorgen. Deze crème moet twee- tot driemaal daags op de aangedane huid worden aangebracht en mag doorgaans niet langer dan een week worden gebruikt.

Let op: Wil je Hydrocortison kopen zonder recept? Hydrocortison is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Over Hydrocortison

Hydrocortison is een generiek geneesmiddel dat je kunt gebruiken voor de behandeling van de symptomen van huidaandoeningen zoals psoriasis. Actavis is de producent.

Dit product remt de immuunrespons van het lichaam op de prikkels die voor een opleving van de psoriasissymptomen zorgen. Deze crème moet twee- tot driemaal daags op de aangedane huid worden aangebracht en mag je doorgaans niet langer dan een week gebruiken.

Plaatselijk aan te brengen crème
Bestrijdt psoriasis-symptomen snel
Helpt huidirritatie verlichten

Psoriasis is een huidaandoening die gepaard gaat met rode, droge, schilferende en geïrriteerde huid die vaak tot hevige jeuk leidt. In ernstige gevallen kunnen met pus gevulde blaren ontstaan.

De symptomen kunnen over het hele lichaam voorkomen, maar zijn doorgaans te vinden op de ellebogen, knieën, hoofdhuid en op de handen en voeten.

Oorzaken psoriasis

Wat deze aandoening precies veroorzaakt, is niet volkomen duidelijk. Wel staat het vast dat het met een overmatige reactie van het immuunsysteem te maken heeft. Dat heeft als gevolg dat gezonde huidcellen worden aangevallen. De respons van het immuunsysteem is dat de huidcellen zich op bepaalde plekken sneller gaan vernieuwen. Normaal gesproken vernieuwen huidcellen zich elke maand, als je psoriasis hebt, kan dit elke week of tien dagen al plaatsvinden. Dit heeft de hierboven beschreven symptomen als gevolg.

Psoriasis is niet te genezen. De behandeling is gericht op het verlichten van de symptomen en dus de bijbehorende pijn en ongemak. Plaatselijk aangebrachte corticosteroïden zijn de meest gekozen optie voor milde tot middelmatige gevallen van psoriasis. Hydrocortison remt onderdrukt de immuunrespons en geeft de huid zo de kans zich te kunnen herstellen.

Bijsluiter hydrocortison

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

6 ervaringen voor Hydrocortison

 1. Anoniem

  De enige creme die mij helpt bij ernstige eczeemklachten. Vreemd genoeg is dit niet de sterkste creme die er is, maar wel de enige die de klachten niet verergert maar helpt de huid snel te genezen.
  Vrouw, 52 jaar

 2. Anoniem

  Naast het gebruik van een vette creme, deze creme gekregen voor eczeem op oogleden. Eczeem (vooral de roodheid) ging weg, maar de huid bleef enorm droog. Hormooncreme mag niet lang gebruikt worden op oogleden en daarom gestopt met deze zalf en overgestapt op protopic.
  Vrouw, 26 jaar

 3. Anoniem

  Na maanden met een soort allergie op gezicht te hebben rondgelopen, nu helemaal jeuk en vooral plek vrij!
  Vrouw, 47 jaar

 4. Anoniem

  Contacteczeem opgelopen nadat mijn oogleden in aanraking zijn gekomen met een irritant (verstopt in een nieuw cosmetica product). Na paar dagen met vaseline gesmeerd te hebben toch naar de huisarts gegaan. Hij heeft Hydrocortison creme voorgeschreven (ondanks dat dit volgens de bijsluiter niet rondom de ogen gebruikt mag worden). Heb nu in totaal 2 dagen gesmeerd en het eczeem is bijna helemaal weg! Ik verwacht dat er morgen niets meer van te zien is. (Nu moet ik wel zeggen dat ik bekend ben met een versnelde celdelingsziekte en ik hierdoor altijd snel herstel van dit wonden en huidaandoeningen opmerk: nieuwe cellen worden in raptempo aangemaakt).
  Vrouw, 26 jaar

 5. Anoniem

  Ik gebruikte de zalf ”unguentum hydrocortisoni” voor een extreem droge huid. Mij is nooit verteld dat het een kuur was, waardoor ik het dus vanaf mijn geboorte bijna tot mijn 26e gebruikt heb. Uiteindelijk heb ik heel veel last gekregen van bijwerkingen, en na een enorme molen van onderzoeken, bloedtesten, scans en zelfs een botbiopt (botboring) was er uit gekomen dat ik door gebruik van deze creme botontkalking heb gekregen! Zeer slechte creme dus. Niemand die dit natuurlijk gelooft, omdat het zeer zeldzaam is. Maar leg de logica zelf. Deze extreem dikke en vette zalf isoleert de huid heel erg waardoor er niet voldoende vitamine D word opgenomen door het lichaam (uit zonlicht bijvoorbeeld) Hierdoor heb ik ook weer heel veel andere problemen gekregen, waardoor ik niet eens meer werken kan nu. Ik ben verdorie nog maar 30 en heb nog een heel leven voor me. Daarom dank ik mijn toenmalige huisarts ten zeerste. Ik kan deze vieze vette creme die tevens je wasmachine verpest en andere kleding die mee word gewassen bij de vette zalf kleding iedereen afraden. Het is gewoon troep!
  Man, 30 jaar

 6. Anoniem

  maar er zaten rode vlekken in mijn nek, mijn huisarts dacht dat het allergie was voor nikkel of een bepaalde stof in sieraden. ( ik was daar niet zeker van want heb altijd al sieraden gedragen en ineens krijg ik uitslag) HIj schreef mij deze zelf voor om 2 maal daags te smeren en na een paar dagen was het al weg! Het is een onstekingsremmende creme en gebruik het nu nog weleens voor andere ontstekingen of uitslagen als ik iets heb en het werkt perfect! Het enige wat ik moet zeggen is dat de creme niet snel intrekt maar als dat alles is? het werkt top voor me.
  Vrouw, 15 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.