Elocon

 74,50

Elocon is een geneesmiddel dat gemaakt wordt door Merck Sharp & Dohme en gebruikt kan worden voor de behandeling van psoriasis. Dit geneesmiddel remt de immuunrespons en zorgt er zo voor dat de psoriasissymptomen afnemen. Dit product is verkrijgbaar als lotion voor de hoofdhuid of als zalf of crème.

Let op: Wil je Elocon kopen zonder recept? Elocon is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Elocon is een geneesmiddel van Merck Sharp & Dohme. Het helpt bij de behandeling van psoriasis. Dit geneesmiddel remt de immuunrespons en zorgt ervoor dat de psoriasissymptomen afnemen. Dit product is verkrijgbaar als lotion voor de hoofdhuid of als zalf of crème.

Verkrijgbaar als crème of lotion voor de hoofdhuid
Verlicht de ontsteking
Effectief tegen psoriasis

Psoriasis

Psoriasis komt bij ongeveer 2 procent van de bevolking voor en behoort tot de chronische aandoeningen. Dit houdt in dat mensen met deze aandoening er langdurig en regelmatig last van hebben. Bij veel mensen met psoriasis worden actieve opflakkeringen afgewisseld met periodes waarbij de aandoening tijdelijk in remissie treedt. Bepaalde prikkels, zoals stress, te veel alcohol, bepaalde geneesmiddelen en een aantal andere stoffen kunnen een opflakkering teweegbrengen.

Psoriasis is een auto-immuunaandoening die zich kenmerkt door symptomen op de huid. Deze treden op bij aanwezigheid van stoffen die door het lichaam als schadelijk of gevaarlijk worden gezien terwijl dit niet zo is. Het lichaam heeft een immuunrespons af wat ervoor zorgt dat de huid zich te snel gaat delen.

De symptomen van deze aandoening zijn:

✓ rode huid
✓ schilfering of schubben
✓ jeuk
✓ irritatie

Gebieden waar deze aandoening het vaakst optreedt zijn de hoofdhuid, de onderrug en de knieën en ellebogen.

Er is helaas nog niet veel bekend over psoriasis, behalve dat een overactief immuunsysteem een rol speelt bij het veroorzaken van de symptomen.

Een arts zal vaak aanraden de prikkels en triggers die de symptomen op gang brengen zo veel mogelijk te vermijden. Dit is niet altijd mogelijk en soms is het onduidelijk welke triggers de symptomen veroorzaken.

Daarnaast kunnen zij ook een corticosteroïde voor op de huid voorschrijven. Elocon bevat de corticosteroïde mometasonfuroaat. Deze stof remt de immuunrespons die vrijkomt bij blootstelling aan een prikkel en zorgt er zo voor dat er een minder sterke reactie optreedt. Zo neemt de irritatie in het getroffen gebied af en kan je huid weer herstellen.

Lees ook: Elocon bijsluiter

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

12 ervaringen voor Elocon

 1. Anoniem

  Vanaf kinds af aan altijd al last van exceem gehad. Vooral na zwemmen in chloorhoudend water en stoffige omgevingen. Veel verschillende zalfjes en crèmes waaronder uiteindelijk ook corticosteroïden geprobeerd maar niets hielp echt. Ik gebruik sinds een jaar of 20 geleden bij exceem klachten de elocon vet. Ik herken in een vroeg stadium als mijn exceem opspeelt en het voldoet dan om enkele dagen de zalf 1 tot 2 keer per dag aan te brengen. Nooit meer last gehad van open gebaste of gekrabte huid. Nooit last van bijwerkingen gehad.

 2. Anoniem

  Elocon vet voorgeschreven gekregen door dermatoloog. Voorgeschreven medicijn huisarts (hydrocortison) niet effectief genoeg, omdat de lotion/zalf zelf van die hydrocortison ook mijn huid irriteerde. Deze creme werkt zo goed dat je na 3 keer smeren van je eczeem af bent en de irritatie op die manier zo reduceert t.o.v. de veel minder krachtige middelen als hydrocortison. Smeert makkelijk uit; echter opletten op veelvuldig gebruik. Huid kan er van gaan schilferen wat geen mooi gezicht is. Dit is makkelijk te voorkomen door niet door te smeren maar te kiezen voor een schema (bijv. 3 dagen wel 4 dagen niet).
  – Man, 30

 3. Anoniem

  Gebruik dit product sinds een jaar voor de behandeling van urticaria in combinatie met loratadine, estevan, attarax en maandelijkse xolair inspuitingen. De zalf elocon gebruik ik nu éénmaal per dag op de flare ups. De zalf slaat pas aan na 4 á 5 dagen aan. Nadelige bijwerkingen: branderigheid, huidverdunning, vettigheid. Waarom wordt dit product niet gemaakt met een betere indringbaarheid?
  – Man, 69

 4. Anoniem

  Schilfers / psoriasis in oor en oorschelp. Heb veel en dikke schilfers die 2 tot 3 keer per dag terugkomen (als ik het verwijder). Na 2x per dag aanbrengen voor 2-3 dagen lang is de schilfering geheel weg. Daarna nog 2 dagen doorgezet. Meestal blijft het dan meer dan een maand weg.
  – Man, 41

 5. Anoniem

  Elocon is mijn grote redder geweest. Ik heb last van zeer ernstige eczaam (vanaf geboorte). De combinatie van xyzal/levocetirizine (tegen allergie pillen) en elocon (voor op de heftige plekken) hebben mijn leven echt zin gegeven. Elocon is voor mij een middel die helpt tegen alles, jeuk, pijn, irritatie, zelfs koortsuitslag en puistjes. Laat de apotheker je echter niet vertellen dat Elocon hetzelfde is als Elocom. Toen ik de Elocom meekreeg was ik direct weer paars en onder de wonden. Elocom werkt niet, Elocon is top!
  – Vrouw, 28

 6. Anoniem

  Ik ben een paar jaar geleden er achter gekomen dat ik een heftige nikkelallergie heb en daardoor mijn handen gingen jeuken en veelvuldig pijnlijke kloven ontstonden in mijn vingers. Het is bij onoverkombaar om niet met je handen in contact te komen met nikkel het zit namelijk in ons muntgeld, sleutel etc. maar met Elocon kan de ergste symptomen zoals schilferende huid en kloven in mijn handen tot een minimum beperken. Helaas gaat nikkelallergie niet over met het medicijn maar het verzacht de ergste klachten,
  – Man, 39

 7. Anoniem

  Ik had zwaar eczeem op mijn handen in mijn ellebogen in mijn gezicht en haren, dit was tot bloedens toe en veel schilfers. Door eerst twee maal daags aan te brengen van drie vingertoppen zalf in mijn gezicht en twee op mijn handen en arm en knie holtes ben ik het kwijt geraakt. Dit heb ik afgebouwd tot nu twee maal per week. Daar naast gebruik ik een vette zalf als onderhoud. Mijn huid ziet er nu gaaf uit. Voor mijn haar heb ik een lotion dat zeer goed werkt.
  – Man, 52

 8. Anoniem

  Ik kreeg van mijn dermatoloog dit medicijn voorgeschreven zowel als Elocon Vet als Elocon Lotion. Beiden werkten effectief. De plekken verdwenen. Maar smeren verveelt. Nu ik dimethylumaraat tabletten heb, gebruik ik Elocon ter ondersteuning. Meet grrots resultaat.
  – Man, 51

 9. Anoniem

  Werkt goed maar heeft geen blijvend effect, mijn eczeem kwam altijd terug. Groot nadeel: je huid wordt er erg dun en perkamentachtig van, niet echt aangenaam als je het in je aangezicht moet smeren.
  – Man, 32

 10. Anoniem

  Ik had vorig jaar hardnekkige eczeem rond mijn lies en op mijn bovenbeen. Veel geprobeerd maar niets hielp. Toen ik deze zalf kreeg voorgeschreven, in combinatie met koelzalf, was mijn eczeem binnen een paar dagen verdwenen. Nu gebruik ik het nog bij beginnende klachten. Binnen twee dagen zijn de eczeemplekken weg.
  – Man, 50

 11. Anoniem

  Gebruik het als ik als gevolg van het eten van bepaald voedsel een allergische reactie krijg. Huiduitslag in verband met voedselallergie, bij warmte uitslag of bv bij reactie door onedele metalen. (jeansknoop, bh-sluiting, fashionketting … ) ’s avonds dunnetjes smeren en als het niet ernstig is, is het de volgende dag weer weg. Hooguit 2 dagen en het is over. Werkt bij mij heel effectief.

 12. Anoniem

  Mijn dochter heeft sinds geboorte last van eczeem. Inmiddels is ze 6,5 jaar oud. Tot vorige maand kreeg ze simpele vette zalfen als cetamacrogrol. Onlangs ben ik maar naar een dermatoloog geweest. Hij heeft in 1x iets goeds voorgeschreven. en binnen 3 dagen verdween de klachten van eczeem. We zijn al een maand verder en het gaat goed.

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.