Betnovate

 48,89

Betnelan emulsie (ook wel: Betnovate Lotion) is een bijnierschorshormoon (corticosteroïde) die de klachten van huidaandoeningen kan helpen doen verminderen. Dit geneesmiddel wordt gemaakt door GlaxoSmithKline. De emulsie dient een of twee keer per dag op de aangedane huid te worden aangebracht en zal verlichting bieden van de roodheid en de ontsteking.

Let op: Wil je Betnelan kopen zonder recept? Betnelan is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Betnelan emulsie (ook wel: Betnovate Lotion) is een bijnierschorshormoon (corticosteroïde) die de klachten van huidaandoeningen kan helpen doen verminderen. Dit geneesmiddel wordt gemaakt door GlaxoSmithKline. De emulsie dient een of twee keer per dag op de aangedane huid te worden aangebracht en zal verlichting bieden van de roodheid en de ontsteking.

 1. Bestrijdt de symptomen snel
 2. Verlicht de ontsteking
 3. Een- of tweemaal daags aanbrengen

Psoriasis is een chronische huidaandoening die bij ongeveer 2% van de mensen voorkomt. Symptomen van deze aandoening zijn een rode huid die bedekt kan zijn met zilverkleurige schubben. Deze aandoening kan af en toe in remissie treden. Wanneer de symptomen oplaaien kunt u deze doorgaans terugvinden op de ellebogen en knieën, de onderrug en de hoofdhuid.

Bepaalde prikkels kunnen ervoor zorgen dat de symptomen steeds maar weer terugkeren. Deze prikkels verschillen van persoon tot persoon maar kunnen onder andere één van de volgende zijn: stress, hormonale veranderingen, overmatige alcoholconsumptie, roken, of het gebruik van bepaalde soorten medicatie.

Er is nog niet veel bekend over waarom deze aandoening optreedt. Men denkt dat psoriasis te maken heeft met een immuunreactie die vrijkomt bij blootstelling aan bepaalde prikkels terwijl deze prikkels niet gevaarlijk hoeven te zijn voor het lichaam. De immuunreactie is dus overbodig. Als gevolg van de immuunrespons gaan bepaalde huidcellen zich veel sneller delen en vindt er een ontstekingsreactie plaats. Dit heeft dus de schubben, de roodheid en de irritatie als gevolg.

Wanneer de prikkels niet vermeden kunnen worden en er al symptomen zijn opgetreden kan het helpen om corticosteroïden op te smeren. Corticosteroïden zijn synthetische versies van bijnierschorshormonen die de ontstekingsreacties onderdrukken. Betnelan bevat de corticosteroïde betamethasonvaleraat en helpt zo de symptomen van psoriasis te verlichten.

Lees ook: Betnovate bijsluiter

7 ervaringen voor Betnovate

 1. Anoniem

  Ik gebruik dit product nu al jaren, en ik ben er nog steeds tevreden over. wat ik hier wel veel lees, is dat mensen het opsmeren, en als vervolg alle kleding vol zit met deze vette zalf. Smeer daarom snacht’s de plekken in, en doe vervolgens een oud kleding stuk aan, zodat het daar in kan trekken, en niet in het dekbed of andere kleding. En als je het op je handen hebt, is het verstandig om bij de apotheek, katoenen handschoentjes te bestellen. Je smeert je handen voor het slapen in, en doet de handschoentjes aan. Ochtends bij het wakker worden uitdoen en je handen voelen waarschijnlijk al een stuk minder ruw of pijnlijk aan! ideaal dus! Helaas is de verpakking niet alles.. Hij springt aan de achterkant open, waardoor de crème dus overal komt te zitten, en je het als vervolg ook niet goed weg kunt leggen, en er kan stof bij komen.
  – Vrouw, 20

 2. Anoniem

  eczeem, veel last van maar dit genees middel werkte bij mij snel en effectief. stop vooral snel de jeuk, en de schilfers worden minder indien je deze hebt. ik ben er hierdoor vanaf gekomen, en door de allegriesche stoffen te vermijden. tip, gebruik dit voorzichtig en smeer niet te dik. (huid kan anders dun worden)
  – Vrouw, 16

 3. Anoniem

  Prima creme tegen huidschimmel, werkt snel.
  – Man, 67

 4. Anoniem

  Ik wissel de betamethason crème af met de betamethason zalf. In de zomer gaat de zalf juist mijn huid irriteren. Crème smeert prima uit, zalf wat moeilijker. Op advies van de dermatoloog smeer ik in de zomer eerst de crème en mocht mijn huid dan nog trekkerig aanvoelen daarna een vettige neutrale crème.
  – Vrouw, 49

 5. Anoniem

  De vette moeilijk smeerbare zalf is voor mij geen probleem. Samen met lichttherapie werd mijn huid alsmaar schoner. Na half jaar licht, nu door aan het gaan met alleen de zalf. Ik heb meer baat gehad bij de lichttherapie, de zalf houdt het nu beheersbaar. minder last van jeuk en het eczeem is met de helft verminderd. Daar ik over het gehele lichaam eczeem heb is mijn gebruik van de zalf groot. Dermatologen raden te lang gebruik van de zalf af. En overstappen op tabletvorm Cellcept is een mogelijkheid voor mij. Zelf ben ik daar huiverig voor, daar betamethason veel minder bijwerkingen heeft.
  – Vrouw, 48

 6. Anoniem

  Had last van heftige eczeem over het hele lichaam. Na veel moeite doorverwijzing naar de dermatoloog gehad. Deze gaf me Betamethason zalf, en een afbouwschema. Binnen 1 week waren de ergste klachten weg en nu na 4 weken is alle eczeem zo goed als verdwenen. Hele goede zalf dus. Het enige is dat de zalf ontzettend vet is, en moeizaam uit de tube komt. Hij trekt langzaam in, dus je blijft overal aan plakken met je vette huidje.
  – Vrouw, 23

 7. Johan Olie

  Ik heb al jaren last van eczeem maar nu ik betamethason gebruik, stukken minder! Zodra ik last heb van mijn huid, smeer ik het er in de ochtend en voor het slapen gaan op. De volgende dag is het al een stuk minder rood en pijnlijk. Na een aantal dagen is het vaak over. Enige nadeel is dat het hormoon zalf is en je dus moet uitkijken met hoevaak en hoeveel je het aanbrengt.
  – Vrouw, 22

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.