Terra-Cortril

 48,79

Terra-Cortril is een zalf die gemaakt wordt door Alliance en oxytetracycline en hydrocortison bevat. Deze bestanddelen kunnen gebruikt worden voor de behandeling van eczeem.

Let op: Wil je Terra-Cortril kopen zonder recept? Terra-Cortril is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Terra-Cortril zalf is een geneesmiddel dat twee actieve ingrediënten bevat die gebruikt kunnen worden ter behandeling van de symptomen van eczeem. Dit product wordt vervaardigd door Alliance Pharmaceuticals. De bestanddelen zijn: oxytetracycline (een antibioticum) en hydrocortison (een corticosteroïde)

  1. Eenvoudig aan te brengen zalf
  2. Bevat twee actieve ingrediënten
  3. Bestrijdt de ontsteking

Eczeem is een zeer veelvoorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door rode, droge, dikke en onsttoken plekken op de huid. Deze plekken kunnen erg pijnlijk zijn of jeuken en komen doorgaans voor op bepaalde lichaamsdelen zoals: de hoofdhuid, knieën, ellebogen, wangen, handen en nek. In sommige gevallen kunnen ook de volgende symptomen optreden: vochtafscheiding, korstjes, blaren en bultjes.

De huid produceert normaal gesproken vetten en zorgt er zo voor dat de huid niet uitdroogt. Wanneer dit niet gebeurt, en iemand zeer droge huid heeft, kan er al snel door de aanwezigheid van bepaalde prikkels eczeem optreden. Mogelijke prikkels zijn onder andere: zeep, bepaalde soorten kleding en hormonen. Door te krabben (vanwege de jeuk van de eczeem) kunnen er wondjes ontstaan op de huid die dan kunnen gaan ontsteken. Om dit te voorkomen heeft de huid vocht en vet nodig, maar kan het ook helpen om de nagels kort te houden én dunne kleding over de huid te dragen. Door de bedekkende kleding wordt de huid minder makkelijk opengekrabt.

Eczeem kan niet genezen worden, maar de symptomen kunnen wel behandeld worden. Aangezien deze aandoening een zeer grillig verloop heeft zullen er periodes zijn wanneer er amper symptomen optreden maar ook periodes waarbij de symptomen moeilijk onder controle te krijgen zijn.

Eén van de middelen waarmee de symptomen behandeld kunnen worden is Terra-Cortril. Deze zalf wordt direct door de huid opgenomen en doodt de bacteriën die voor de onsteking van de wondjes zorgen. Dit wordt bereikt doordat het bestanddeel oxytetracycline de voortplanting van de bacterie tegenhoudt. Ook zorgt dit product ervoor dat er het lichaam minder stofjes afgeeft als reactie op de prikkels die de eczeem veroorzaken. Deze stofjes veroorzaken de ontstekingsreactie, maar als hier minder van vrijkomen zullen ook de symptomen van eczeem afnemen.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Terra-Cortril” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.