Fucidin

 82,69

Fucidin is een crème die bij huidaandoeningen zoals psoriasis waarbij er ook een infectie is opgetreden gebruikt kan worden. Dit geneesmiddel bevat een combinatie van actieve ingrediënten, namelijk: fusidinezuur, een soort antibioticum en hydrocortison, een corticosteroide. Deze crème moet normaal gesproken twee- tot driemaal daags op het stuk huid waar de symptomen aanwezig zijn worden aangebracht.

Let op: Wil je Fucidin kopen zonder recept? Fucidin is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Fucidin is een crème die bij huidaandoeningen zoals psoriasis, ontstoken eczeem en krentenbaard waarbij ook een infectie is opgetreden gebruikt kan worden. Het werkt vooral goed tegen de stafylokokbacterie. Dit geneesmiddel bevat een combinatie van actieve ingrediënten, namelijk: fusidinezuur, een soort antibioticum en hydrocortison, een corticosteroide. Deze crème moet normaal gesproken twee- tot driemaal daags op de huid waar de symptomen aanwezig zijn worden aangebracht.

Eenvoudig aan te brengen
Verlicht de zwelling en roodheid
Werkt snel

Psoriasis

Bij psoriasis zorgen bepaalde prikkels ervoor dat het immuunsysteem een immuunrespons veroorzaakt. Als gevolg hiervan treedt er een versnelde deling van de huidcellen op.

De symptomen verschillen soms iets per persoon maar zijn doorgaans:

rode huid
pijnlijke, jeukende of geirriteerde huid
huidschilfers
barstjes in de huid die kunnen bloeden
verhoogde vatbaarheid voor ontstekingen.

Als er een infectie optreedt, kunnen er ook puistjes ontstaan. Deze komen vaak voor op de ellebogen, knieën, handen, hoofdhuid of onderrug, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam optreden.

Ontstoken eczeem

Verschijnselen
Bij eczeem is de huid vaak droog, rood, gezwollen en schilferig. Soms jeukt de huid, waardoor je gaat krabben en de huid nog meer beschadigt. Een huidinfectie door bacteriën kan dan gemakkelijk ontstaan. De huid is dan pijnlijk, rood, warm en soms gezwollen. Er kunnen blaren met pus en korsten zijn.

Behandeling
Meestal gebruik je voor het eczeem al een zalf of crème met bijnierschorshormoon (corticosteroïd). Dit herstelt de huid waardoor de besmetting vaak vanzelf overgaat. Helpt dit niet, dan kan je arts fusidinezuur-crème of zalf voorschrijven. Het corticosteroïd moet je tijdens die behandeling ook blijven gebruiken.

Als de infectie te uitgebreid is, zal je arts je capsules of tabletten met een antibioticum voorschrijven. Deze werken vaak beter dan de crème of zalf met een antibioticum.

Werking
Fusidinezuur bestrijdt de bacteriën. Hierdoor verdwijnt de infectie. Na een paar dagen merk je dat de klachten afnemen.

Krentenbaard

Krentenbaard komt vooral voor bij kinderen rond de leeftijd van 5 tot 7 jaar, maar ook volwassenen kunnen het krijgen. Het wordt ook wel impetigo genoemd. Krentenbaard is zeer besmettelijk.

Verschijnselen
Bij krentenbaard infecteren bacteriën de huid rond mond en neus, soms ook op armen en benen. Er vormen zich jeukende rode blaasjes met gele korsten. Als je veel plekjes hebt, kun je ook koorts en opgezette klieren in de hals, oksels of liezen krijgen.

Behandeling
Meestal schrijven artsen fusidinezuur in een crème of zalf voor. Wanneer de infectie erg uitgebreid is en je koorts hebt, kan de arts een antibioticum om in te nemen voorschrijven.

Werking
Fusidinezuur bestrijdt verschillende soorten bacteriën. Na een paar dagen merk je dat je klachten afnemen.

Huidinfectie

Door beschadiging van de huid, zoals bij eczeem en bij wonden, kunnen bacteriën de huid binnendringen en een ontsteking veroorzaken.

Verschijnselen
Bij een huidinfectie wordt de huid rood, warm, gezwollen en pijnlijk. Ook ontstaat pus en zijn er soms blaasjes op de huid. In ernstige gevallen ontstaat koorts en voel je je ziek.

Behandeling
Bij een huidinfectie zonder koorts is een antibioticum meestal niet nodig. Het is voldoende de aangedane huid goed schoon te maken met water en zeep. Het lichaam ruimt  zelf de bacterie op en zorgt dat de wond heelt.

Artsen schrijven antibiotica voor als de huidinfectie niet vanzelf overgaat of als de klachten ernstig zijn. Bij een huidinfectie in diepere huidlagen, is meestal een antibioticum nodig dat je via je mond inneemt. Bij huidinfecties aan de oppervlakte kan de arts ook een antibioticum in een zalf of crème voorschrijven. Bijvoorbeeld bij ontstoken eczeem, krentenbaard, infecties in huidplooien en bij infecties van het nagelbed. Meestal schrijven artsen in dat geval fusidinezuur in een crème of zalf voor.

Werking
Fusidinezuur bestrijdt verschillende soorten bacteriën. Na een paar dagen merk je dat de klachten afnemen.

Wanneer Fucidin gebruiken?

De ernst van de symptomen en de aanwezigheid van een eventuele infectie is voor een arts bepalend bij het voorschrijven van Fucidin. Bij milde tot middelmatige gevallen waarbij er de tekenen van een infectie zichtbaar zijn kan een combinatiegeneesmiddel zoals Fucidin worden voorgeschreven. Dit geneesmiddel kan zowel de symptomen verlichten als de bacteriën opruimen.

De werkzame stoffen van Fucidin zijn fusidinezuur en hydrocortison. Fusidinezuur zorgt ervoor dat bacteriën niet meer verder kunnen groeien doordat ze de eiwitten niet meer kunnen aanmaken die ze nodig hebben om voort te kunnen blijven bestaan. Hydrocortison remt de immuunrespons waardoor de versnelde celdeling van de huidcellen weer kan afnemen. Hierdoor treedt verlichting op van de symptomen van psoriasis.

Lees ook: Fucidin bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Fucidin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.