Dermacort

 76,45

Dermacort is een product dat gebruikt kan worden bij psoriasis. Deze crème dient op de aangedane huid te worden aangebracht en levert verlichting van de symptomen.

Let op: Wil je Dermacort kopen zonder recept? Dermacort is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Dermacort is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden bij psoriasis. Deze crème moet tweemaal daags op de aangedane huid worden aangebracht. Dit product mag niet langer dan een week op dezelfde plek worden aangebracht. Dit geneesmiddel bevat een corticosteroïde genaamd hydrocortison.

  1. Behandelt de psoriasis
  2. Tweemaal daags aanbrengen
  3. Kuur van één week

Psoriasis is een autoimmuunaandoening die bij ongeveer 2 procent van de bevolking voorkomt. Meestal uit deze aandoening zich voor het eerst op de huid voor het 35ste levensjaar. Psoriasis is chronisch van aard. Dit houdt in dat deze ziekte periodes van remissie met actieve periodes afwisselt. De symptomen zijn: rode, droge delen van de huid, die met zilverkleurige huidschilfers bedekt kunnen zijn. Deze plekken kunnen jeuken en zelfs pijn doen.

Deze aandoening is het resultaat van een immuunreactie op bepaalde prikkels die normaal gesproken niet door het lichaam als bedreiging moeten worden gezien. ALs gevolg van de signalen die het afweersysteem naar de huid stuurt delen de huidcellen zich te snel. Doorgaans worden de huidcellen elke drie tot vier weken vernieuwd. Bij psoriasis wordt er elke 7 tot 10 dagen nieuwe huid aangemaakt. Hierdoor treedt er schilfering op.

De triggers of prikkels die deze immuunrespons veroorzaken verschillen van persoon tot persoon. Veelvoorkomende prikkels zijn: huidbeschadigingen, infecties, stress, roken, en het drinken van bier en andere soorten alcohol. Ook hormonale veranderingen en medicijnen kunnen als prikkel werken en een heropleving van de symptomen van psoriasis als gevolg hebben.

Dermacort kan door een arts worden voorgeschreven om de ernst van de symptomen te verminderen. Het werkzame bestanddeel van deze crème is hydrocortison, een stof die tot de corticosteroïden behoort. Deze stof vermindert het effect van de chemicalien die vrijkomen door de immuunrespons van het lichaam op de aanstootgevende prikkels. Zodoende kunnen de pijn, schilfering en irritatie worden verlicht.

Lees ook: Dermacort bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Dermacort” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.