Bactroban

 54,19

Bactroban is een zalf die wordt gebruikt tegen bacteriële infecties. De werkzame stof mupirocine valt onder de antibiotica. Je kunt dit medicijn krijgen in de vorm van een neuszalf en in de vorm van een huidzalf.

Je kunt dit middel onder andere gebruiken bij:

✓ Huidinfecties
✓ Ontstoken eczeem
✓ Krentenbaard
✓ Steenpuisten
✓ Besmetting met de stafylokok-bacterie

Bactroban doodt de bacteriën die de infectie veroorzaken, waardoor de symptomen verdwijnen.

Let op: Wil je Bactroban kopen zonder recept? Bactroban is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Bactroban is een zalf die een antibioticum bevat en gebruikt kan worden bij neusinfecties, ontstoken eczeem en krentenbaard. Deze zalf dient gedurende de volledige lengte van de door de arts bepaalde kuur twee- tot driemaal daags te worden aangebracht.

Eenvoudig aan te brengen
Efficiënte bestrijding van bacteriën
Merkgeneesmiddel

Stafylococ-bacterie

Huidinfecties kunnen onder andere worden veroorzaakt door de stafylococ-bacterie. Deze bacterie komt bij veel mensen op de huid voor en is doorgaans ongevaarlijk maar kan wel een infectie veroorzaken als de bacterie overgedragen wordt naar andere delen van de huid of als er wondjes zijn.

Symptomen van de infectie kunnen steenpuisten en abcessen zijn. Soms kan de bacterie ook in de bloedbaan terecht komen. Bepaalde stammen van deze bacterie zijn resistent geworden voor bepaalde soorten antibiotica. Deze stammen zijn bekend onder de naam MRSA, ook wel de ziekenhuisbacterie genoemd.

Hoe werkt Bactroban?

Het werkzame bestanddeel van Bactroban is een antibioticum genaamd mupirocinecalcium. Deze vorm van antibiotica remt de groei van de verantwoordelijke bacterie. Dit doet dit geneesmiddel door de aanmaak van de stofjes die de bacterie nodig heeft voor het vermenigvuldigen te remmen. Zodra de groei van de bacterie is stopgezet, kan het immuunsysteem de overblijfsels bestrijden en opruimen.

Bactroban wordt gemaakt door GlaxoSmithKline en bevat het actieve bestanddeel mupirocinecalcium.

Lees ook: Bactroban bijsluiter

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

3 ervaringen voor Bactroban

 1. Anoniem

  Zo’n 10 maanden rondgelopen met een schrale, pijnlijke neus met wondjes. Regelmatig gereinigd maar dit had geen effect. Ook enkele weken laten rusten mocht niet baten. Na 2 dagen gebruik van dit medicijn was het resultaat al duidelijk merkbaar. Na einde recept (zo’n 10 dagen) was het geheel verdwenen en niet meer teruggekomen. Aanbrengen in de neus via pink is even wennen maar wel te doen. Het is nou eenmaal een lastige plek om bij te komen.
  – Man, 27

 2. Anoniem

  Ik heb het recept gekregen, en omdat ik een allergie heb voor amoxicilline/ penicilline. Ik heb er grote bruine bulten van gehad op de huis en in slokdarm en luchtwegen. Maar ondanks dat kreeg ik het voorgeschreven. De dermatoloog die me nadien onderzocht zei de volgende keer haal je de IC niet. Dus ben ik voorzichtig. nu heb ik gisteren Bactroban neuszalf voor geschreven gekregen en lees ik dat het ook amoxicilline bevat. En dat terwijl het in de computer staat. Klopt dat het amoxicilline bevat en ik ook daarvan de bruine bulten en exceem van krijg? Ik heb het nog niet gebruikt, als het goed is krijg ik het het dadelijk ook niet mee van de apotheker. Maar ik kwam uw site tegen en dacht misschien helpt het, voor mij en anderen.
  – Man, 61

 3. Anoniem

  Mijn zoontje van twee had al gedurende 7 maanden open wondjes op gezicht. Zinkzalf, fucidin, antibiotica, niets hielp. Toen we Bactroban in de neus gingen gebruiken, met als doel de bacteriehaard allereerst in de neus te doden, werden de wondjes in het gezicht uiteindelijk ook minder erg. Na een paar weken werd het toch weer erger, dus nogmaals één week Bactroban gesmeerd. Het effectiefste middel dat we tot nu toe hebben gebruikt.

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.