Diproson

 95,40

Diproson is een lotion die gebruikt kan worden voor de behandeling van psoriasissymptomen op de hoofdhuid. used to treat psoriasis of the scalp. Dit geneesmiddel bevat een corticosteroïde en kan zo de ontstekingsreactie verlichten in het getroffen lichaamsdeel. Diproson wordt gemaakt Merck Sharp & Dohme corticosteroïdeen is verkrijgbaar in tubes van 30 en 100 ml.

Let op: Wil je Diproson kopen zonder recept? Diproson is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Diproson is een lotion die gebruikt kan worden voor de behandeling van psoriasissymptomen op de hoofdhuid. used to treat psoriasis of the scalp. Dit geneesmiddel bevat een corticosteroïde en kan zo de ontstekingsreactie verlichten in het getroffen lichaamsdeel. Diproson wordt gemaakt Merck Sharp & Dohme en is verkrijgbaar in tubes van 30 en 100 ml.

  1. Eenvoudig te gebruiken
  2. Verlicht inflammatie
  3. Tweemaal daags aanbrengen

Psoriasis kan over het gehele lichaam voorkomen, maar is meestal terug te vinden op de ellebogen, knieën, onderrug en de hoofdhuid. Geschat wordt dat bijna 2% van de bevolking aan deze chronische auto-immuunaandoening lijdt. Deze aandoening wordt gekenmerkt door periodes van remissie en (hevige) opflakkeringen.

De symptomen van psoriasis komen doorgaans tot uiting op de huid en veroorzaken daar roodheid, irritatie, schilfering en zilverkleurige ‘schubben’. Men denkt dat deze aandoening het gevolg is van een overactief immuunsysteem. Het immuunsysteem denkt namelijk infecties waar te nemen op de huid die er in werkelijkheid niet zijn. Hierdoor treedt er een ontstekingsrespons op en wordt de huid aangespoord om nieuwe huidcellen te maken, nog voor de huidige huidcellen afgestoten worden. Hierdoor treden de schubben, roodheid en de jeuk op.

Bepaalde stoffen of omstandigheden staan bekend als prikkels die deze aandoening uit remissie kunnen doen treden. Deze prikkels zijn onder andere: stress; bepaalde medicatie; roken; overmatige alcoholconsumptie; en soms de aanwezigheid van infecties.

De hoofdhuid kan verder geïrriteerd raken door blootstelling aan zonlicht, het gebruik van bepaalde shampoos of andere haarproducten. Soms kunnen bepaalde prikkels vermeden worden en kan de aanhouding zo beter onder controle gehouden worden.

Diproson kan gebruikt worden wanneer er symptomen opgetreden zijn. Dit geneesmiddel bevat het actieve bestanddeel betametasondipropionaat. Dit is een corticosteroïde die de ontstekingsreactie onderdrukt. Hierdoor treedt er verlichting van de symptomen op en kan de huid zich weer herstellen. Let op: deze lotion is slechts bedoeld voor gebruik op de hoofdhuid en is niet geschikt voor andere delen van het lichaam.

Diproson bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Diproson” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.