Oxytetracycline

 66,89

Categorieën: , Tag:

Oxytetracycline is een antibioticum dat ingezet kan worden ter bestrijding van bacteriële infecties. Deze vorm van antibiotica behoort tot de breedspectrum antibiotica. Dit houdt in dat dit geneesmiddel bij verschillende aandoeningen, waaronder huidinfecties, gebruikt kan worden.

Let op: Wil je Oxytetracycline kopen zonder recept? Oxytetracycline is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Oxytetracycline is een antibioticum dat ingezet kan worden ter bestrijding van bacteriële infecties. Deze vorm van antibiotica behoort tot de breedspectrum antibiotica. Dit houdt in dat dit geneesmiddel bij verschillende aandoeningen, waaronder huidinfecties, gebruikt kan worden.

  1. Helpt snel bij acne
  2. Kan ook andere infecties behandelen
  3. Eenmaal daags 1 tablet

Acne is een aandoening waar veel mensen in hun tienerjaren voor het eerst mee te maken krijgen. Deze aandoening wordt gekenmerkt door clusters van puistjes en pukkels. Ook kunnen er abcessen onder de huid optreden. Deze aandoening is doorgaans niet gevaarlijk maar kan erg pijnlijk zijn. Ook treedt er vaak littekenvorming op, als gevolg van het openbarsten van de pukkeltjes en het uitknijpen van de puistjes.

De belangrijkste oorzaak van acne is een hormoonschommeling of een hormonale imbalans in het lichaam. Vandaar dat veel mensen vooral tijdens de pubertijd last hebben van deze aandoening. Omdat hormonale veranderingen een grote rol spelen kunnen acne-symptomen ook optreden aan het begin van een zwangerschap of voordat iemand ongesteld wordt.

Soms kan acne veroorzaakt worden door een bacterie, namelijk: propionibacterium acnes. Dit gebeurt als gevolg van een overmatige talgproductie door de talgkliertjes. Deze bacterie voedt zichzelf met talg (sebum) en kan doordaar sterk groeien. de bacteriën scheiden echter afvalstoffen af die voor de rode huid, puistjes en pukkeltjes zorgen.

Oxytetracycline remt de groei en verspreiding van deze bacteriën. De bacterie kan namelijk alleen in leven blijven als het de eiwitten die het nodig heeft om te blijven voortbestaan kan blijven aanmaken. Oxytetracyclilne zorgt ervoor dat de bacterie dit niet meer kan, waardoor het immuunsysteem in staat gesteld wordt om de bacterie op te ruimen. Zo treedt er verlichting op van de symptomen en kan de huid zich weer herstellen.

Lees ook: Oxytetracycline bijsluiter

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Oxytetracycline” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.