Duac

 66,50

Duac gel wordt gemaakt door GlaxoSmithKline en kan worden gebruikt ter behandeling van de symptomen van acne. Deze gel bevat twee actieve bestanddelen: clindamycine, een antibioticum, en benzoylperoxide, een geneesmiddel dat tot de keratolytica behoort. Doorgaans moet dit product eenmaal daags worden aangebracht. Meestal dient dit ‘s avonds gedaan te worden.

Let op: Wil je Duac kopen zonder recept? Duac is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Duac gel wordt gemaakt door GlaxoSmithKline en kan worden gebruikt ter behandeling van de symptomen van acne. Deze gel bevat twee actieve bestanddelen: clindamycine, een antibioticum, en benzoylperoxide, een geneesmiddel dat tot de keratolytica behoort. Doorgaans moet dit product eenmaal daags worden aangebracht. Meestal dient dit ‘s avonds gedaan te worden.

 1. Eénmaal daags aanbrengen
 2. Betrouwbare merkmedicatie
 3. Bevat twee actieve bestanddelen

Acne is een veel voorkomende aandoening. Deze aandoening kan in verschillende mate van ernst optreden. Sommige mensen hebben weinig last ervan, terwijl anderen veel puistjes en pukkels hebben die littekenvorming als gevolg hebben.

Wanneer deze aandoening zeer ernstig is kan medicatie op recept worden voorgeschreven. Hoewel acne zelf niet gevaarlijk is kan het ernstige psychologische gevolgen hebben. Ook kunnen de littekens, als gevolg van uitknijpen en opengebarsten pukkels, een ontsierend effect hebben.

Er zijn verschillende middelen tegen acne verkrijgbaar. Duac is een van deze producten. Deze gel bevat twee actieve bestanddelen, namelijk clindamycine en benzoylperoxide en help op twee manieren de symptomen van acne bestrijden.

Clindamycine is een antibioticum dat de bacteriën die zich met talg voeden doodt. De afvalstoffen van deze bacterie zorgt namelijk voor de ontsteking van de talgkliertjes, wat de puistjes en pukkels als gevolg heeft. Clindamycine zorgt ervoor dat de bacterie niet mee de voedingsstoffen kan aanmaken die het nodig heeft om de blijven voortbestaan. Hierdoor sterft de bacterie op en klaren de symptomen op.

Benzoylperoxide is behoort tot de keratolytica, ook wel ‘opperhuid-verwijderende’ middelen. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de hoornlaag, de bovenste huidlaag, loslaat. Dit helpt comedonen te voorkomen, en zo ook een volgende uitbraak van acne aangezien de talgkliertjes minder makkelijk verstopt kunnen raken. Het kan tussen de twee en vijf weken duren voordat u een verschil zult opmerken. Als u geen verbetering opmerkt dient u bij de huisarts langs te gaan voor meer advies.

Lees ook: Duac bijsluiter

16 ervaringen voor Duac

 1. Anoniem

  De crème is echt een WONDERMIDDEL!! Op het begin lijkt alles een beetje erger doordat de wonden/puisjes rood worden. Gewoon door blijven met smeren, want het resultaat zal er zijn! Let er wel op dat je de creme heeeeeeel lichtjes aanbrengt, zodra je het te dik aanbrengt gaat alles opzwellen en wordt het erger. De creme is dus goe bruikbaar, alleen zorg ervoor dat je het heel dun aanbrengt. En bouw op! Begin eerst met op kleine plekjes aanbrengen, en bouw op tot op het oppervlak dat je wenst.. Succes!! 😘

 2. Anoniem

  Ik gebruik hem nu 3 weken ik zie geen verschil
  – Vrouw, 34

 3. Anoniem

  Wauw! Dit is echt een wonderzalf. Ik had plotseling in mijn twintiger jaren 3 jaar last gekregen van acne. Voornamelijk op mijn wangen en kin. Het werd van kwaad tot erger totdat ik hulp zocht en via de huisarts naar een dermatoloog ging. Sinds ik deze gel 1 x savonds opbreng heb ik werkelijk zelden last meer van acne. Ik ben nu al ruim 2 maanden acnevrij en na van alles geprobeerd te hebben is dit eindelijk mijn oplossing. Ik denk dat deze gel ook voor vele anderen zeer geschikt kan zijn. De enige bijwerking wat ik had was dat ik na een paar dagen last had van een droge schilverige huid op bepaalde gebieden rondom mijn kin. Smeer daarom je huid dan ook smorgens goed in met een vochtinbrengende hydraterende creme. Ook ben ik overgestapt op een betere schoonmaak- verzorgings gezichtsroutine dmv La roche Posay. Je kunt je via je apotheek laten informeren wat past bij jouw huid. Het is goed betaalbaar en je hebt niet veel nodig. De kunst is om het gewoon basic te houden. Heb je last van rode vlekjes/ rest acne littekens waar je vanaf wilt? Bezoek dan via je dermatoloog een huid zorg kliniek. Zij bieden diversen behandelingen aan waarmee heel veel te verhelpen is. Denk aan peelings/ microdermabrasie of laser. Ik hoop dat ik iemand met mijn verhaal kan helpen. Ik begrijp heel goed wat je doormaakt maar er is dus echt een oplossing! ♡
  – Vrouw, 27

 4. Anoniem

  Gebruik het nu al bijna 2 jaar en enorm tevreden. Resultaat was pas na een maand of 2 zichtbaar maar sindsdien nooit meer zo erg last gehad als tevoren. Af en toe een puistje maar so what? Nadeel; de huid wordt licht gebleekt en handdoeken, washandjes en kussenslopen krijgen bleekvlekken.
  – Vrouw, 18

 5. Anoniem

  ik had een egale huid maar altijd wel last van onstekingen eens in de korte tijd, maar ineens ook last van puistjes mijn huid was erg bobbelig en ongemakkelijk voelde k me er altijd bij wanneer iemand dichtbij me zat. na veel geprobeerd te hebben (benzyl en acid a etc eindelijk dit voorgeschreven gekregen. eerste tube continue gebruikt daarna nu al me 3 e losse tube gekocht. wanneer ik weer last krijg van onstekingen smeer ik direct en heb er geen last meer van. enigste vervelende is dat je eerste keer met gebruik van je huid erg rood en droog wordt maar als dat het enigste is voor een week , gewoon goed overdag nivea soft gebruiken en snachts de duac creme topspul!!!
  – Vrouw, 19

 6. Anoniem

  Na altijd een hele egale huid te hebben gehad, heb ik sinds een paar maanden een enorme acne uitbraak. Na van alles te hebben geprobeerd (salicylzuur, milde huidverzorging, benzoylperiode) stapte ik radeloos naar de huisarts omdat het alleen maar erger leek te worden. Die schreef Duac Acne gel voor. Ik gebruik het nu 2 weken en mijn acne is bijna weg!
  – Vrouw, 20

 7. Anoniem

  prima spul tegen acne
  – Man, 34

 8. Anoniem

  Beste mensen, Ik heb de duac acne gel maar een paar dagen gebruikt en mijn acne was volledig weggetrokken en niet meer terug gekomen. Ik heb de afgelopen jaren heel veel medicijnen, cremes en supplementen gebruikt en niets heeft resultaat opgeleverd. Ook ben ik naar een natuurgeneeskundige gegaan en dat heeft er alleen maar voor gezorgd dat mijn acne toenam. Het enige wat belangrijk is, is regelmatig en goed eten. Verder is het van belang om je huid goed schoon te houden en de duac acne gel 1 maar per dag te gebruiken. Ook is het van belang om van je gezicht af te blijven! Succes allemaal.
  – Vrouw, 24

 9. Anoniem

  Hoi, mijn dochter van 10jaar had veel acne op voorhoofd, neus en kin. Ik heb zwaar acne gehad tot mijn 35tigste en wou mijn dochter dit niet aandoen. (Het enige dat mijn geholpen heeft was Isotretinoïne.) Volgens de dokters was ze nog te jong voor medicatie. Ze werdt gepest door haar aandoening, ik moest iets doen. Daarmee kocht ik Duac gel, super product. Ze gebuikt dit nu elke dag (elke avond voor het slapen gaan) en ze heeft al veeeeeel minder uitslag. Ze gebruikt dit nu 2 weken en ik sta versteld van het resultaat. Een echte aanrader.

 10. Anoniem

  Echt geniaal spul dit, veel beter dan alle andere zalfjes en pillen. Ik heb dit nu een week en het is al bijna weg! ik had niet een ernstige vorm maar bijna alles is weg! Ik heb meerdere zalfjes gehad en gebruikt en deze schiet er echt boven uit. Ik raad dit zeer aan, je kan het altijd proberen. Ik hoop ook dat dit bij andere zal werken. Ik heb 4 sterren gegeven bij de bijwerkingen omdat je huid een klein beetje uitdroogt maar als je gaat kijken naar bijvoorbeeld die pillen dan zijn dat er 1000 keer meer. Probeer het en je zelfvertrouwen is weer helemaal terug! gr
  – Man, 16

 11. Anoniem

  Geniaal spul ! Ik gebruik het nu voor de 2de keer. Ik heb echt al heel veel geprobeerd en niks werkte, totdat ik naar de dokter ging en de Duac Acme Gel kreeg. Na 1 week zag ik al resultaat en na 4 weken was het helemaal weg. Mijn gel was toen op. 2 maanden later kwam het weer net zo erg als in het begin terug. Dus dat is eigenlijk het enigste negatieve punt, ik moet blijven smeren. Maar dat heb ik er wel voor over ! Echt degene die dit heeft uitgevonden is geniaal.
  – Vrouw, 21

 12. Anoniem

  Ik gebruik nu drie weken Duac gel en al binnen een week kon ik duidelijk verschil zien! Nu na drie weken is mijn huid echt opgeknapt! Ik moet hier bij wel zeggen dat ik niet extreem veel acné had.

 13. Anoniem

  ik had heel erg last van acne. ik ging naar de huisart en gaf duac acne gel. en binne een week kon je echt al duidelijk zien dat het hielp. 2e week kon je er haast niets meer zien van die puistjes

 14. Anoniem

  Na zowat alles te hebben geprobeerd, kreeg ik duac acnegel voogeschreven,Het heeft mijn huid geweldig hersteld, totaal acne vrij. Ik had een vrij ernstige vorm van acne, mensen vragen mij nu hoe ik aan zo een mooie huid kom, wie had dat gedacht.

 15. Anoniem

  Na veel uitproberen heeft de huisarts Duac voorgeschreven, helemaal goed! Na een aantal weken smeren ben ik bijna helemaal vrij van Acne. Aanrader!
  – Man, 24

 16. Anoniem

  De eerste paar dagen werd mijn huid erg droog, daarna leek het te wennen. Als de creme ingetrokken is smeer ik er nog een dagcreme over tegen droogheid. Dat werkt. Langzaamaan zijn alle onzuiverheden verdwenen. En ik had er nog al wat!

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.