Differin

 68,20

Categorie: Tags: , ,

Differin is een gel die je kunt gebruiken om acne te bestrijden. Dit geneesmiddel bevat het actieve bestanddeel adapaleen, een vorm van vitamine A. Deze stof zorgt ervoor dat de opperlaag van de huid beter loslaat zodat er minder dode huidcellen aanwezig zijn die de poriën verstopt kunnen maken. Differin wordt geproduceerd door Galderma.

Let op: Wil je Differin kopen zonder recept? Differin is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Differin is een gel die je kunt gebruiken om de symptomen van acne te bestrijden. Dit geneesmiddel bevat het actieve bestanddeel adapaleen, een vorm van vitamine A. Deze stof zorgt ervoor dat de opperlaag van de huid beter loslaat zodat er minder dode huidcellen aanwezig zijn die de poriën verstopt kunnen maken.

Effectieve acne-medicatie
Voorkomt verstopte poriën
Eenvoudig in gebruik

Acne veroorzaakt puistjes en pukkels, vooral in het gezicht, op de borst en op de rug. Het is een zeer veelvoorkomende aandoening waar veel mensen vooral in de puberteit mee te maken krijgen.

Veel mensen merken een flinke verbetering als ze de dertig naderen. Maar er zijn ook veel gevallen waarin mensen bijna hun hele leven lang last houden van acne.

De aandoening is niet gevaarlijk of besmettelijk, maar kan wel veel overlast, frustratie en psychische problemen veroorzaken. Daarnaast kan het ook blijvende littekens veroorzaken in je gezicht.

Symptomen van acne bestrijden

Als je last hebt van ernstige acne kun je deze medicatie op recept krijgen om de symptomen te behandelen. Differin werkt snel en effectief.

Puistjes vormen zich wanneer de talgkliertjes in de huid verstopt raken, als gevolg van een overmatige talgproductie die zich mengen met dode huidcellen. Vervolgens kunnen de bacteriën die normaal gesproken zonder probleem op de huid leven zich tegoed doen aan het overtollige talg infecties veroorzaken met hun afvalstoffen.

Differin bevat het actieve ingrediënt adapaleen. Deze stof remt de aanmaak van keratine, waardoor de hoornlaag beter loslaat en er minder dode huidcellen op de huid aanwezig zijn. Zo treden er geen verstoppingen op van de talgkliertjes en kan het talg beter uit de kliertjes lopen. Zodoende zorgt dit product ervoor dat er minder puistjes veroorzaakt worden.

Lees ook: Differin bijsluiter

9 ervaringen voor Differin

 1. Anoniem

  ik gebruik de gel nu drie weken. ik had last van een onzuivere huid vooral op mijn wangen, langs mijn kaaklijn en mijn kin. mijn huisarts heeft mij dit product aangeschreven. ik smeer de gel om de dag op mijn huid (grote van een erwtje smeer ik op) de huisarts heeft mij verteld dat ik pas na 6 weken resultaat zal zien en op langer termijn echt maximaal resultaat, maar ik gebruik het nu drie weken en ik moet zeggen dat de acne op mijn wangen wel sterk is verminderd wel heb ik hier en daar nog een puistje maar voor de rest zie ik wel resultaat. op mijn kin heb ik nog wel acne maar dat zal op den duur ook wel verminderen hoop ik. er zitten wel bijwerkingen aan, namelijk een droge huid. ik breng de gel aan voor het slapen gaan en als ik wakker word merk ik dat mijn huid onder de schilfertjes zit, maar dit komt natuurlijk omdat de gel vernieuwing van de huid forceert, dus het bovenste laagje huid word uitgedroogd.
  – Vrouw, 16

 2. Anoniem

  Top middel !!! Ik loop al vanaf mijn 14de met acne rond, jaren lang bij de dokter geweest en nooit heeft iets geholpen ! Ik werd er zelf zwaar ongelukkig van.. tot dat ik van narigheid maar voor de zoveelste keer weer aanklopte bij de dermatoloog… ik gebruik deze gel nu een paar maanden en het is nog nooit zo goed gegaan met me huid !! Eindelijk geen ontstekingen meer!! Jammer genoeg nog wel littekens maar dat is stap 2.. ik ben erg blij met deze gel en hoop dat het veel mensen gelukkig kan maken.
  – Vrouw, 27

 3. Anoniem

  Al jaren heb ik een onrustige huid door acne maar ook door eczeem, lange tijd geprobeerd met producten of voorgeschreven medicatie zalven de eczeem te behandelen en/of de acne, echter als het ene beter werd, werd het andere slechter. Toch weer naar de huisarts gestapt en die schreef mij eerst 12/weken een antibiotica kuur voor, mijn acne en ontstekingen trokken geheel weg, mijn huid werd steviger en minder pijnlijk. Na de antibiotica kuur overgestapt naar de diffirin gel om de huid rustig te houden. De puistjes blijven weg alleen ik houd last van wondjes, rode vlekjes. De gel doet zn werk wat betreft Acne maar mijn huid is nog niet geheel rustig, ik gebruik het nu vier weken, en het kan nog beter worden volgens de arts. Geduld is bij deze zalf echt van toepassing en vertrouwen dat door regelmatig smeren de acne rustiger wordt. Voor de wondjes gebruik ik nu de cicaplast baume b5 gel van La Roche Posay, dit werkt erg fijn en laat mijn huid sneller genezen. Puistjes komen hiervan niet terug.
  – Vrouw, 23

 4. Anoniem

  Na een jaar aansukkelen met puistjes en bulten op mijn kin ben ik toch naar de huisarts gestapt. Dit ging eigenlijk tegen mijn gevoel in want ik dacht dat wat ik aan puistjes had niet ernstig genoeg zou zijn voor een bezoek aan de huisarts. Ik gebruik nu 4 weken differin en ben zo blij! Inderdaad heeft de eerste 2 weken veel schommelingen gehad van goed naar alleen maar meer puistjes maar volhouden is echt ‘the key’. Ook was mijn huid droog en schilferig maar ik gebruik daarvoor overdag een puistjes stick met teatree olie/ jojoba olie van het merk Chi. De acne wordt al veel en veel minder, eigenlijk heb ik nu alleen nog vlekjes/littekentjes maar echt geen pukkeltjes/bultjes. Mijn huid is glad en ik blijf lekker doorsmeren. Heel blij met dit spul!
  – Vrouw, 25

 5. Anoniem

  Gebruik tegen fijne onderhuidse puistjes/bultjes. Droogt huid wel uit maar ik zie al na 2 weken verbetering. Branderigheid is wel vervelend, hopelijk trekt het gauw weg.
  – Vrouw, 25

 6. Anoniem

  Ik gebruik dit product nu 1 week en het begon eerst heel erg te branden en mijn huid werd erg droog daarna begonnen de puistjes langzaam maar zeker te verwijden. Dit vond ik opmerkelijk aangezien de huisarts mij vertelde dat het pas na 4 weken effect zou hebben. Dus de mensen die na 1 week opgeven blijf nog even doorgaan en hopelijk gaat het branderige gevoel ook weg.
  – Man, 16

 7. Anoniem

  Ik had al jaren last van diepe, onderhuidse puisten op mijn kin/kaak. Benzoylperoxide hielp helemaal niet. Antibiotica hielp op korte termijn, maar het voorkwam de vorming van dit soort puisten niet. Sinds ik Differin gebruik, heb ik hier geen last meer van. Nu, na drie weken, is mijn huid al behoorlijk verbeterd, en het kan alleen nog maar beter worden.
  – Vrouw, 19

 8. Anoniem

  Ik sukkel reeds een jaar met acné, waardoor ik mij heel slecht voelde. Ik dacht dat de acné niet ernstig genoeg zou zijn om naar een dermatoloog te stappen. Heb dit uiteindelijk toch gedaan, omdat ik het niet langer volhield. Het bracht echt mijn humeur naar beneden. Ik kreeg de Differin crème voorgeschreven samen met antibiotica, maar voornamelijk van de crème merk ik duidelijk het verschil. Na 2,5 weken volledig acne vrij!! Ik heb verder ook geen last van de bijwerkingen. Geen droge huid etc. Gebruik ook slechts een erwtje van grootte bij het aanbrengen. Heel veel spijt dat ik deze stap niet eerder zette, ik ben er heel tevreden van.
  – Vrouw, 22

 9. Anoniem

  Na 5 jaar hevige tot matige acne ben ik door dit middel in 3 weken bijna helemaal acne vrij. Benzoylperoxide werkte ook, maar droogde mijn huid sterk uit en zorgde ervoor dat mijn huid ging schilferen. Antibiotica werkte ook niet heel goed. Differin heeft de eerste twee weken mijn acne licht verergerd, het brandde echter niet en droogde mijn huid ook niet sterk uit. vanaf twee weken was het aantal nieuwe puistjes per dag sterk verminderd. Nu gebruik ik het 3 weken en mijn huid heeft er de afgelopen 5 jaar niet zo goed uitgezien.
  – Man, 19

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.