Diane-35

 55,00

Diane-35 (In Groot Brittannië bekend onder de naam ‘Dianette’) is een hormonaal middel tegen acne en overmatige hairgroei bij vrouwen en werkt daarnaast ook als anticonceptiemiddel.

Aanhoudende acne kan zeer frustrerend zijn. Mogelijk kan de Diane-35 je hierbij helpen. Beantwoord onze medische vragenlijst en indien de arts je bestelling goedkeurt ontvang je de volgende dag al je medicatie.

Let op: Wil je Diane-35 kopen zonder recept? Diane-35 is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Diane-35 (Dianette) is een anti-acnemiddel dat vaak wordt voorgeschreven als anticonceptiemiddel. Het wordt doorgaans pas gebruikt als er eerst andere anti-acnemiddelen geprobeerd zijn en er geen verbetering is opgetreden. Daarnaast helpt deze pil ook tegen overmatige gezichtsbeharing. Vanwege de specifieke hormonale bestanddelen is deze pil echter ook geschikt als anticonceptiepil.

 • Merkgeneesmiddel van Bayer
 • Vaak gebruikt ter bestrijding van acne
 • 99% betrouwbaar tegen zwangerschap

Acne en overmatige gezichtsbeharing

Acne en overmatige gezichtsbeharing bij vrouwen kunnen het gevolg zijn van een verstoring van de hormoonbalans. Androgenen zijn in het lichaam verantwoordelijk voor de haargroei en het vethouden van de huid, waarbij er talg vrijkomt uit de talgkliertjes. Als er een te hoog gehalte androgenen aanwezig is in het vrouwelijk lichaam kan er teveel talg gegenereerd worden wat acne en haarrgroei als gevolg kan hebben.

De actieve bestanddelen in Diane-35 zijn cyproteronacetaat en ethinylestradiol. Cyproteron is een anti-androgeen, en ethinylestradiol is een synthetische versie van oestrogeen. Dit geneesmiddel blokkeert de testosteronreceptors, waardoor de androgenen minder effect op de huid hebben. Hierdoor nemen de symptomen van ontsteking en acne af.

Anticonceptiemiddel

Deze stoffen zijn daarnaast ook werkzaam als vorm van anticonceptie. Ze zorgen er namelijk voor dat er geen eisprong plaatsvindt, dat het baarmoederslijmvlies niet dik genoeg is voor de innesteling van bevruchte eicellen en dat de slijmprop rond de baarmoederhals dikker wordt, waardoor sperma niet gemakkelijk de baarmoeder kan bereiken. Dit product dient niet als anticonceptiemiddel alleen gebruikt te worden, maar werkt wel als zodanig voor vrouwen die veel last hebben van acne of overmatige haargroei.

Diane-35 kopen

Diane-35 is een merkgeneesmiddel, gemaakt door Bayer. Dit product mag ook als generiek product worden verstrekt onder de naam ‘Cyproteronacetaat/Ethinylestradiol’. Het is van groot belang dat u erop let dat u óf het originele merkgeneesmiddel óf een officiële generieke variant ervan aanschaft. Sommige website zullen namelijk beweren dat zij producten op voorraad hebben die in de werkelijkheid nog niet zijn vrijgegeven voor legale verkoop.

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.

Vaak voorkomende bijwerkingen (komen voor bij 1 tot 10 op de 100 gebruiksters):

 • gewichtstoename
 • hoofdpijn
 • misselijkheid, buikpijn
 • pijn in de borsten, gevoelige borsten
 • depressieve stemming, stemmingsverandering

Soms voorkomende bijwerkingen (komen voor bij 1 tot 10 op de 1.000 gebruiksters):

 • migraine
 • braken, diarree
 • huiduitslag, huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes
 • vasthouden van vocht
 • groter worden van de borsten
 • verminderd libido (zin in seks)

Zelden voorkomende bijwerkingen (komen voor bij 1 tot 10 op de 10.000 gebruiksters):

 • gewichtsafname
 • irritatie van de ogen bij gebruik van contactlenzen
 • veneus bloedstolsel
 • vorm van huiduitslag met pijnlijke blauwrode knobbels (erythema nodosum), vorm van huiduitslag waarbij er ook sprake kan zijn van knobbeltjes, blaasjes of vochtophoping (erythema multiforme)
 • overgevoeligheid
 • vaginale afscheiding, afscheiding uit de tepel
 • toegenomen libido (zin in seks)

Heeft dit middel invloed op de rijvaardigheid?

Er zijn geen aanwijzingen dat het gebruik van Diane-35 invloed heeft op het besturen van voertuigen of het bedienen van machines.

Mag ik Diane-35 gebruiken als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, mag je Diane-35 niet gebruiken. Als je zwanger wordt tijdens het gebruik van Diane-35 moet je meteen stoppen met het innemen ervan. Als je borstvoeding geeft, mag je in deze periode Diane-35 niet gebruiken.

Mag ik alcohol drinken?

Ja. Alcohol heeft geen invloed op de werking van Diane-35.

Hoe moet ik Diana-35 bewaren?

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 25°C. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de buitenverpakking en op de strip na ’EXP’. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.

4 ervaringen voor Diane-35

 1. Anoniem

  Ik gebruik deze pil al zeker 22 jaar en nu willen ze dat ik stop ivm meer kans op trombose maar ik ben bang dat als ik stop nog meer migraine kryg omdat ik in deze 22 jaar al geprobeerd heb met een andere pil en medicatie puur mannelyke hormonen dus ik zal een gesprek aan moeten gasn wat het beste is graag iemand tips wat ik het beste kan doen dankje
  – Vrouw, 43

 2. Anoniem

  Neem geen risico. Ik ben erg ziek geworden van deze pil en heb chronische klachten eraan over gehouden. Het had wel effect op mijn acne probleem. Ik was helaas niet tijdig mee gestopt. Ondanks vele bezoeken aan de huisarts, is de link nooit gelegd met deze pil. De klachten ontstonden 6 mnd na gebruik geleidelijk aan. Toen ik stopte verbeterde mijn klachten van depressie, maar ik ben nooit meer de oude geworden. Ik heb chronische darmproblemen, vermoeidheidsklachten en neurologische klachten eraan overgehouden, terwijl ik voor het gebruiken van de pil een gezond mens was. Ik heb tot de dag van vandaag erg veel spijt van het gebruik van diana pil en ik snap niet waarom er hier in NL nog geen verbod komt op deze pil.
  – Vrouw, 35

 3. Anoniem

  Ik vind de diane-35 een hele fijne pil. Ik gebruik hem al vanaf mijn 15e zonder klachten. Geen doorbraakbloedingen, stemmingswisselingen of depressieve klachten. Mijn huid is mooi glad en mijn borsten zijn zelfs een cup groter geworden. Toen ik hoorde dat de kans op trombose groter is dan bij andere pillen, ben ik een tijdje overgegaan op de microgynon. Geen succes. Na een half jaar weer aan de diane en ben er erg blij mee!
  – Vrouw, 22

 4. Anoniem

  Ik heb de diane pil ongeveer 10 jaar gebruikt (15 tm 24) . In eerste instantie werd deze voor acne voorgeschreven, en het is nooit in me opgekomen om ernee te stoppen. Jarenlang ontzettend veel klachten gehad vooral van mijn darmen, ik dacht dat diabetes 1 de oorzaak was, maar na het stoppen met de pil, nu bijna twee jaar geleden zijn een groot deel van mijn klachten verdwenen. Ook voel ik me mentaal beter. Ik heb eerst drie maanden haaruitval gehad en mijn huid is ook erg onrustig geweest en dat is nu na twee jaar beter. Wel heb ik nog steeds folliculitus op mijn rug maar deze pil nooit meer voor mij!!
  – Vrouw, 25

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.