Co-Cyprindiol

 56,19

Co-Cyprindiol, ook wel bekend als Cyproteronacetaat/Ethinylestradiol, is een hormonaal geneesmiddel dat gemaakt wordt door Teva. Het kan gebruikt worden ter verlichting van acne en is een generieke versie van Diane-35.

Tijd vrijmaken om bij de apotheek langs te gaan kan vervelend zijn. Acne-medicatie kopen is dankzij onze online gezondheidsservice echter zeer gemakkelijk. Zodra de arts je bestelling heeft goedgekeurd zal de apotheek de medicatie verzenden.

Let op: Wil je Co-Cyprindiol kopen zonder recept? Co-Cyprindiol is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Cyproteronacetaat/ethinylestradiol (hier verkocht onder de naam Co-Cyprindiol) is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden ter behandeling van acne die niet gevoelig is voor antibiotica. Dit geneesmiddel is een generieke variant van de Diane pil (Diane-35) en bevat dezelfde actieve bestanddelen. Naast het verlichten van de acne-symptomen kan deze pil er ook voor zorgen dat er minder haargroei plaatsvindt en werkt deze pil ook als anticonceptiemiddel. Deze pil is echter niet geschikt als anticonceptiemiddel op zich. Gebruik naast deze pil ook altijd een barrière-methode zoals een condoom om zwangerschap te voorkomen. Dit geneesmiddel is alleen geschikt voor vrouwen.

  1. Kan gebruikt worden bij acne
  2. Ook werkzaam als anticonceptie
  3. Effectief in het verminderen van overmatige haargroei

Acne is een aandoening die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van puistjes en pukkels. Ook kunnen er mee-eters optreden en kan er na verloop van tijd ook littekenvorming optreden als gevolg van grote puisten. Bijna iedereen zal wel eens last krijgen van acne, vooral tijdens de pubertijd.

Wanneer er bij vrouwen acne optreedt kan dit een teken zijn van hormonale schommelingen. Sommige vrouwen krijgen echter last van acne vlak voordat zij ongesteld moeten worden of aan het begin van een zwangerschap. De puistjes treden op wanneer de talgkliertjes geblokkeerd raken door een overmatige productie van talg en dode huidcellen. Een hoog gehalte van androgenen kan deze overmatige talgproductie als gevolg hebben.

Co-Cyprindiol is een combinatiemiddel dat twee synthetische hormonen bevat, namelijk: cyproteron in de vorm van cyproteronacetaar en ethinylestradiol. Cyproteronacetaat, een progestageen, zorgt ervoor dat er minder androgenen in het lichaam aanwezig zijn, waardoor er dus ook minder talg geproduceerd zal worden. Ethinylestradiol, een oestrogeen, zorgt voor een hormonale balans in het lichaam.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Co-Cyprindiol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.